Begrazing door schapen draagt bij aan diverse vegetatiestructuur

Bent u op zoek naar een manier om uw land in goede conditie te houden? Begrazing door schapen is een manier dat ook bijdraagt aan een meer diverse vegetatiestructuur van uw land. Onze schapen werken dus eigenlijk als natuurbeheerder! Zo zorgen ze er namelijk voor dat zaden en kleine insecten worden verspreid terwijl ze aan het grazen zijn. Dit kan gebeuren via de wol maar ook via de uitwerpselen. Ook zijn deze uitwerpselen weer voedsel voor andere insecten. Op die manier kan begrazing door onze schapen bijdragen aan het verbeteren van de diversiteit in een gebied. Niet alleen de dieren laag bij de grond profiteren van begrazing door schapen maar ook vogels maken graag gebruik van de wol. Dit gebruiken zij bijvoorbeeld als nestmateriaal. Meer weten over wat schapen voor u kunnen betekenen als natuurbeheerder? Neem contact met ons op!

Begrazing door schapen is duurzaam

Wilt u uw percelen op een duurzame manier laten maaien? Dan is begrazing met schapen daar de ultieme oplossing voor. Onze schapen doen het werk die anders door maaimachines wordt uitgevoerd. Hierdoor hoeft er veel minder brandstof gebruikt te worden. Daarnaast is het ook minder arbeidsintensief omdat de resten van het maaisel niet hoeven worden opgeruimd of gecomposteerd. Een ander voordeel is dat schapen bepaalde delen van het land intensiever zullen begrazen dan andere delen. Hierdoor ontstaat er meer variatie in het landschap en wordt de kwaliteit van de bodem verbeterd. Op zijn beurt zorgt dit er voor dat er meer kruiden kunnen groeien en wilde bijen worden aangetrokken. Wilt u ook uw percelen laten begrazen door schapen? Onze schaapskuddes komen graag bij u langs om uw land te begrazen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Begrazing

Begrazing door schapen is veilig

Bij veel mensen roept begrazing met schapen wat vraagtekens op met betrekking tot de veiligheid. Wanneer er schaapskuddes door het landschap lopen geeft dat een prachtig beeld maar het moet natuurlijk wel veilig zijn. Als ervaren schapenhouders zorgen wij ervoor dat er geen overlast van de schapen zal zijn. Er wordt ook regelmatig gecontroleerd of de schapen nog binnen het juiste begrazingsgebied lopen. Verder controleren wij de schapen regelmatig op hun gezondheid en zijn ze gevaccineerd tegen ziektes. Heeft u vragen over begrazing met schapen? Schroom niet om contact te nemen! Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Menu