Begrazing met schapen is duurzaam

Op zoek naar een manier om het landschap open te houden? Begrazing met schapen is een duurzame optie die bijdraagt aan de diversiteit. Als professionele schapenhouders hebben wij veel kennis over natuurlijke begrazing. Zo zorgen wij er voor dat er nooit over begraasd zal worden. Verder heeft begrazing met schapen diverse voordelen ten opzichte van het maaien met een machine. Zo zullen er met begrazing door schaapskuddes geen rijsporen zichtbaar zijn in het landschap. Ook kunnen onze schaapskuddes op stukken grazen die anders lastig te maaien zijn met een maaimachine. Verder ontstaat er bij het maaien met een maaimachine vaak een grasmat zonder structuur en reliëf. Bij begrazing zal dit zijn natuurlijke beloop gaan. Wist u dat onze schaapskuddes ook bijdragen aan het verspreiden van zaden? Deze kunnen bijvoorbeeld onder de hoeven gaan zitten en worden zo meegenomen naar een ander gebied. Meer weten over begrazing met schapen? Neem contact op!

Begrazing met schapen is maatwerk

Voordat onze schaapskuddes op een perceel gaan grazen stemmen wij altijd eerst af hoe begrazen in zijn werk zal gaan. Zo houden wij altijd rekening met natuurdoelstellingen en maken eerst een goede aanpak voor hoe het begrazen er uit zal zien. Hierdoor wordt er voorkomen dat er wordt over begraasd. Wij zorgen ervoor dat onze schapen precies op juiste moment naar een andere plek worden gebracht. Door schapen te laten grazen op uw land zal de biodiversiteit toenemen. Er zullen bijvoorbeeld veel meer kruiden opkomen. Over het algemeen voeren wij zo min mogelijk bij omdat ze dit niet nodig hebben. Ze kunnen namelijk zelf op zoek gaan naar voedzame delen uit het gras en weten precies welke voedingsstoffen ze nodig zijn. Bent u geïnteresseerd in begrazing met schapen? Neem direct contact op!

Begrazing met schapen

Begrazing met schapen is beter voor de natuur

Begrazing met schapen is uiteindelijk vaak goedkoper dan met een machine maaien. Daarnaast is het ook beter voor de natuur. Met een machine kunnen kleine dieren vermaald worden en bij begrazing met schapen hebben deze dieren nog tijd om weg te komen. Begrazing met schapen is dus een vorm van natuurbeheer. Verder ziet het er natuurlijk prachtig uit om een kudde schapen te laten grazen in het landschap. Als bezoekers in het landschap of natuurgebied meer willen weten vertellen wij dan ook graag over onze schapen en de inhoud van ons werk. Wilt u ook gebruik maken van begrazing met schapen? Vult het contactformulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Menu